Bresaola is afkomstig uit de bergachtige streek ten noorden van de regio Lombardia. Dit rundvlees is luchtgedroogd en wordt eerst gezout en dan gekruid met verschillende specerijen. De bressaola wordt ingewreven met een kruidenmelange van kaneel, nootmuskaat en jeneverbes. Na het kruiden wordt dit vlees minimaal 3 maanden opgehangen in de zuivere berglucht om te 'drogen'. Tijdens het rijpingsproces verliest het vlees wel 40% van het gewicht. Dit verfijnde proces resulteert uiteindelijk in een verfijnd stuk vleeswaar wat je dun gesneden heerlijk op brood kunt eten. De bressaola wordt gekenmerkt door de diep-rode bijna paarse kleur.
Pas op; met bressaola wordt veel gesjoemeld. Zo wordt er met zebu vlees uit Brazilië hetzelfde proces doorlopen maar geeft werkelijk een andere smaak voor hetgeen waarvoor je betaald. De consument wordt vaak misleid met de naam, dus wees hier waakzaam op. Omdat wij zelf bressaola importeren uit Lombardije verkopen wij geen Braziliaans vlees als bressaola. Omdat bressaola geen gangbaar product is voor meeste slagers wordt runderrookvlees vaak als alternatief aangeboden. Dit is écht een andere smaak en niet te vergelijken met bressaola.
★ Geen Brazilliaanse Zebu maar échte bressaola uit Italie
★ Goed geschikt voor een carpaccio
★ Uit eigen import in Lombardije
Unieke productcode (UPC) | 7438212127186 -690 |
---|---|
Categorieën | Vleeswaren |
Prijs (excl. btw) | € 5,96 |
Prijs (incl. btw) | € 6,50 |
BTW laag (9%) | € 0,54 |
Beschikbaarheid | Beschikbaar |