€ 3,95 Direct Leverbaar

Parmaham wordt ook wel Prosciutto di Parma genoemd wat betekent; traditioneel gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Het verschill tussen coppa di Parma en Parmaham is de manier waarop ze gesneden zijn. Coppa di parma is rond en volledig gemarmerd en Parmaham is recht met aan één zijde een vetrandje. Niet alle hammen mogen Parmaham genoemd worden, alleen als ze aan de gestelde voorwaarden voldoen. Zo mogen de hammen geen conserveringsmiddelen en additieven bevatten alleen vlees en zeezout. Ook moet de ham gemaakt worden van varkens die zowel in Italië geboren als getogen zijn. Varkens die voor de ham gebruikt worden moeten minstens 9 maanden oud zijn en 160 kg wegen.

★ Uit eigen import
★ Volgens Conservio gestelde voorwaarden gerijpt
★ Gecertificeerde ham met kroon-keurmerk

De hammen worden ingewreven met Siciliaans zeezout. Bij Parmaham wordt er minder zout gebruikt dan bij dergelijke rauwe hamsoorten. Hierdoor ontstaat de kenmerkende zoete en milde smaak van Parmaham. Na het zouten rusten de hammen 60 tot 70 dagen onder gekoelde en beschermde atmosfeer. Na het wassen van de hammen worden de hammen voorgerijpt. De onderkant wordt dan ingesmeerd met een traditioneel mengsel om de houdbaarheid op natuurlijke manier te waarborgen. Daarna rijpt de ham nog minstens 12 tot 15 maanden.

★ Let op ★ Het kan zo zijn dat ham uit Parma komt die geen Parmaham is omdat deze niet aan bovenstaande eisen voldoet. Hiervoor wordt vaak ook geïmporteerd vlees gebruikt, waaronder vlees uit Nederland. Hier komt ook de misvatting vandaan dat Parmaham van Nederlandse varkens gemaakt zou worden.


Unieke productcode (UPC)7438212126165 -714
Categorieën Vleeswaren
Prijs (excl. btw)€ 3,62
Prijs (incl. btw)€ 3,95
BTW laag (9%)€ 0,33
Beschikbaarheid Beschikbaar
Aanbevolen producten